Preskočiť na hlavný obsah

Príspevky

Zaujímavé

Púpavové a agátove víno.. alebo ako sa daju bylinky piť..

Po veľkom záujme o moje vína sa chcem s vami podeliť o postup jeho výroby. Preto sa budem snažiť rozpísať sa tak aby to bolo zrozumitelné.



Základom každého vína su kvety. Budem písať za obe vína lebo postup je rovnaký. Hneď na začiatok napíšem že postup čo sa týka pomeru ingrediencí je na 20L demižon.  Používam velky cca 30-40L hrniec do ktorého idú kvety (púpava alebo agát)

Objemovo to vychádza zhruba do celého hrnca. Púpava sa zbiera horšie a stráca na objeme ak sa zbiera den dva po sebe. Agát je objemovo stalejši. Pre takú hrubú predstavu o ake objemy ide tak napíšem že agátu bolo asi tak 3 plne Tesco tašky a púpavy 4-5 vedier v objeme 10L. Nič sa nestane ak toho bude viac ale ani ked toho bude menej.
Základným produktom pre výrobu je výluh z kvetov. Ako som spomenul vyššie tak na 20L demižón potrebujem resp ja som dával 14L vriacej vody ktorou som kvety v hrnci zalial. Takto zaliate kvety  odlozite na 24-48 hodin do chladku aby sa lúhovali. Ja som este pridal bylinky ktoré v tom…

Najnovšie príspevky

Držkovanie vo Fatre

Óooo... Poľana. Aká si mi krásna... alebo.. zase kúsok krásneho Slovenska prejdený s priatelmi po vlastných