Krémové kocky

Najlepšia kozmetika je taká, o ktorej viete všetko. Zloženie, účinky - priaznivé aj tie vedľajšie. A má čo najjednoduchšie zloženie. Natrafíte na ňu možno na "handmade" trhoch, možno ju vyrába vaša známa. Ale najlepšie je vyrobiť si ju doma. Namiešať si tú vlastnú, ktorá vám sadne ako črievička Popoluške.



Názov článku znie skôr ako recept na zákusok. A dokonca aj celkom chutne vyzerajú. Nedajte sa ale pomýliť, sú vhodné len na vonkajšie použitie..😊 Sú vlastne alternatívou krému na ruky. A aj na telo. Len zo 4 ingrediencií, bez chemických a konzervačných látok a bez farbív. Pár minút a máte ich hotové. Aj keď ste nikdy predtým nič také nerobili.

Potrebujete:



1. kokosový olej - vhodný na hydratáciu pokožky na tele a na tvári, má antioxidačný účinok a odďaľuje starnutie pleti, ktoré sa urýchľuje vplyvom voľných radikálov.

2. včelí vosk - skvele drží na pokožke, zjemňuje ju, hydratuje a vďaka antibakteriálnym účinkom má priaznivý vplyv na popraskanú a podráždenú kožu

3. levanduľový esenciálny olejček - jeden z najstarších používaných olejov, upokojuje telo i ducha, na podráždenú pokožku, rany, odreniny, akné, kožné ochorenia, má dezinfekčné a hojivé účinky

4. hroznový olej - má antioxidačné a protizápalové účinky, vyhladzuje a hydratuje pleť, zabraňuje starnutiu pokožky


Pripravte si:

60 g kokosového oleja
60 g včelieho vosku
20 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja
40 ml hroznového oleja


  • odvážime si ingrediencie

  • vo vodnom kúpeli rozpustíme včelí vosk (teplota topenia nad 60 stupňov), pridáme kokosový olej (teplota topenia nad 26 stupňov) a hroznový olej. Odstavíme hneď ako sú tuky rozpustené a premiešané, aby bola teplota čo najnižšia.
  • pridáme voňavý olejček

  • nalejeme do formičiek - ja používam silikónové formičky na pečenie
  • dáme vychladiť do chladničky - tuhnú rýchlo
  • používame ako mydielko, teplotou rúk (tela) sa uvoľňujú oleje, zjemnia, premastia a vyživa pokožku



Z tohto množstva mi vyšlo 6 ks cca 30 gramových voňavých kociek. Vydržia dlhšie ako klasické krémy, sú mastnejšie a uvoľňujú sa v malom množstve.

Tak hor sa do vyrábania, miešania a krémovania. Držím palce.. 😏



 

Komentáre

Obľúbené príspevky