Jesenná improvizácia v kuchyni
Čo variť? Klasická otázka manželiek, mamičiek, starých mám, frajeriek, snúbeniek, výnimočne aj otcov, manželov aaa tak ďalej.. 😊
Rezeň so zemiakovou kašou už máte prejedený, zeleninová polievka tiež nie je celkom pre vás (teda ak nie ste vegetariáni), polotovary sa snažíte obmedzovať a fast food? Nieeeee!!!
Máme tu jeseň. Plná záhrada - ak bývate v dome. Úžasný výber zeleninky na trhu - ak ste z mesta a supermarkety neobľubujete. Tak poďme na to. Zabudnite na recepty z kuchárskej knihy a zapojte fantáziu.. Verte, že jedlo, ktoré stvoríte, bude jedinečné.. 😉
Tu je moja fantázia. Inšpirujte sa, kombinujte, pridávajte, zamieňajte.
Čo som použila ja:
1/2 tekvice hokkaido nakrájanej na kocky
niekoľko rozštvrtených šampiňónov
1 cibuľa nakrájaná na mesiačiky
1 žltý patizón darovaný od kolegynky
1 rozkrojená hlavička cesnaku
pár zemiačikov nakrájaných na mesiačiky
2 rozkrájané mrkvičky - tvar ľubovoľný
Kým som ja krájala zeleninku, Jurko nakrájal a nakorenil mäsko. Mäsko treba nakrájať na väčšie kusy.
Náš strážny pes Kubko na neho hádzal psie oči a čakal, či sa mu niečo ujde. Tentokrát zbytočne.. 😂
Jurko použil:
1,5 kg bravčovej krkovičky (môže byť aj plece)
hotovú koreninovú zmes (akúkoľvek aká vám chutí, ak nie je po ruke, dávam soľ, sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie a mletú rascu)
olivový olej
Koreniny zmiešajte v miske s olivovým olejom a pridajte nakrájané mäsko. Dobre premiešajte.
Naukladajte na plech pokrytý zeleninou.
A šup do rúry vyhriatej na 180 stupňov C. Najlepšie na teplovzdušné pečenie. Podľa veľkosti kúskov mäska pečte 1 - 1,5 hodiny.
A hotovo. Ledva som plech vybrala z rúry a stihla spraviť foto, už sa tam spravila "čierna diera".. 😃
Mojej Tamarke sa jedlo tak páčilo, že okrem mäska sa odvážila ochutnať aj šampiňóny, aj keď hríby pre ňu boli donedávna "bleeee"... A teraz chcela ďalšie a ďalšie..
Toto jedlo môže mať veľa podôb. Podľa sezóny, druhu mäska, použitých korenín. A hlavne je veľmi jednoduché, aj keď v kuchyni len začínate experimentovať. Ale toto jesenné prevedenie má podľa mňa tú "naj chuť".
Tak teda dobrú chuť.. 😊
Rezeň so zemiakovou kašou už máte prejedený, zeleninová polievka tiež nie je celkom pre vás (teda ak nie ste vegetariáni), polotovary sa snažíte obmedzovať a fast food? Nieeeee!!!
Máme tu jeseň. Plná záhrada - ak bývate v dome. Úžasný výber zeleninky na trhu - ak ste z mesta a supermarkety neobľubujete. Tak poďme na to. Zabudnite na recepty z kuchárskej knihy a zapojte fantáziu.. Verte, že jedlo, ktoré stvoríte, bude jedinečné.. 😉
Tu je moja fantázia. Inšpirujte sa, kombinujte, pridávajte, zamieňajte.
Čo som použila ja:
1/2 tekvice hokkaido nakrájanej na kocky
niekoľko rozštvrtených šampiňónov
1 cibuľa nakrájaná na mesiačiky
1 žltý patizón darovaný od kolegynky
1 rozkrojená hlavička cesnaku
pár zemiačikov nakrájaných na mesiačiky
2 rozkrájané mrkvičky - tvar ľubovoľný
Trošku zeleninku ochutíme:
soľ
práškový cesnak
rasca
Náš strážny pes Kubko na neho hádzal psie oči a čakal, či sa mu niečo ujde. Tentokrát zbytočne.. 😂
Jurko použil:
1,5 kg bravčovej krkovičky (môže byť aj plece)
hotovú koreninovú zmes (akúkoľvek aká vám chutí, ak nie je po ruke, dávam soľ, sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie a mletú rascu)
olivový olej
Koreniny zmiešajte v miske s olivovým olejom a pridajte nakrájané mäsko. Dobre premiešajte.
Naukladajte na plech pokrytý zeleninou.
A šup do rúry vyhriatej na 180 stupňov C. Najlepšie na teplovzdušné pečenie. Podľa veľkosti kúskov mäska pečte 1 - 1,5 hodiny.
A hotovo. Ledva som plech vybrala z rúry a stihla spraviť foto, už sa tam spravila "čierna diera".. 😃
Mojej Tamarke sa jedlo tak páčilo, že okrem mäska sa odvážila ochutnať aj šampiňóny, aj keď hríby pre ňu boli donedávna "bleeee"... A teraz chcela ďalšie a ďalšie..
Toto jedlo môže mať veľa podôb. Podľa sezóny, druhu mäska, použitých korenín. A hlavne je veľmi jednoduché, aj keď v kuchyni len začínate experimentovať. Ale toto jesenné prevedenie má podľa mňa tú "naj chuť".
Tak teda dobrú chuť.. 😊
Komentáre
Zverejnenie komentára